Мед Атлант

Планшет для дитини: купувати чи ні

Суспільство любить культивувати міфи та помилки, пов’язані з технікою – смартфонами та планшетами для дітей. Шкода фізичному та психічному здоров’ю, розвиток апатії та небажання вчитися – у чому тільки не звинувачують гаджети.

Але повноцінно виховати дитину, убезпечивши її від зовнішнього світу, у тому числі й віртуального, неможливо. Особливо якщо родина живе у великому місті та більшу частину свого часу діти проводять у закритих приміщеннях – дитячому садку, школі, багатоквартирному будинку.

5 причин купити планшет дитині

Потрібно змиритися з тим, що сучасна дитина грі у хованки віддає перевагу Minecraft, а сидінню на лавці – спілкуванню з однолітками у соціальних мережах. Тому покупка власного гаджета малюкові рано чи пізно стає очевидною необхідністю. Ось п’ять причин, чому це справді варто зробити:

  • Завжди під контролем. Ви у будь-яку мить зможете зателефонувати дитині на планшет або встановити її місцеперебування за допомогою GPS.
  • Розвивальні ігри та програми. Можна скептично ставитися до мобільних застосунків, але їхній позитивний вплив на розвиток дітей заперечувати не варто. В App Store або Google Play повно пізнавальних дитячих ігор та програм на будь-який смак, жанр, вік та потребу. В ігровій формі дитина може вчитися рахувати, писати, читати, грамотно будувати речення, знайомитися з іноземними мовами.
  • Гідна заміна книг та підручників. Дитина буде тільки рада, якщо замість стопки книг у неї в рюкзаку виявиться планшет з їхніми електронними копіями. Планшет здатний замінити традиційні паперові зошити. А це важливо в умовах дистанційного навчання.
  • Розвиток спеціалізованих навичок. Саме на планшеті дитина зможе освоїти ази обробки фотографій, комп’ютерного дизайну, редагування тексту, підготовки презентацій, відеомонтажу.
  • Спілкування з друзями. Все частіше люди обмінюються повідомленнями, ніж словами у живій розмові. Аналогічним чином поводиться молоде покоління, тому небажано, щоб дитина відчувала себе невпевнено в такому соціальному середовищі. Планшет дозволить їй підтримувати зв’язок із друзями через соцмережі та месенджери.

Як обрати планшет для дитини

Просто визначтеся з пріоритетами. Навіть дворічна дитина здатна освоїти базову цифрову техніку, але чи варто завантажувати малюка зайвою інформацією? Тож, при виборі планшета слід орієнтуватися на вік:

  • Малюкові 3–6 років потрібно вибрати модель, призначену для простих ігор, з міцним корпусом, великими іконками та екраном, що має посилений захист.
  • Учню початкової школи достатньо пристрою з дисплеєм на 10 дюймів, процесором із частотою близько 1300 МГц та батареєю на 6–10 годин роботи.
  • Старшокласник може користуватися повноцінним «дорослим» гаджетом із повним набором опцій.

Моніторити час, виділений на ігри, та відвідування веб-сторінок допомагають програми батьківського контролю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...