Мед Атлант

У Франківську запрацював координаційний центр для переселенців: яку допомогу надають та як її отримати

В Івано-Франківську упродовж тижня волонтери координаційного центру взаємодії з переселенцями роздали понад 600 продуктових наборів.

Про це Суспільному розповів заступник директора департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами міськради Андрій Деркач.

З його слів, окрім гуманітарної допомоги, у штабі також консультують людей з інших регіонів, допомагають з пошуком роботи та житла. Координаційний центр створили для того, щоб об’єднати недержавні організації та фонди з органами влади для ефективнішої допомоги людям, які постраждали від військової агресії РФ.

У штаб можуть звертатися вимушені переселенці, які проживають в Івано-Франківській громаді.

22 листопада у центрі волонтери вдруге збирали продуктові набори. В один пакунок кладуть три банки тушкованки, пачку макаронів і півтора кілограма цукру, розповідає волонтерка Валерія Галик.

“Ми — з департаменту інвестиційної політики. Прийшли допомагати. Коли просять, коли потрібна допомога, тоді й приходимо”, — додає Валерія Галик.

Усю “гуманітарку” роздають у наметі, який розташований поруч із координаційним центром. Щоб її отримати, потрібно спершу заповнити анкету. Зробити це можна онлайн або за допомогою менеджера на місці. Із собою потрібно мати паспорт та довідку про статус внутрішньо переміщеної особи. Насамперед допомогу надають людям похилого віку та з інвалідністю. Проте звертатися до центру можуть всі та навіть тоді, коли немає світла, розповідають волонтери.

Координаційний центр взаємодії з ВПО розташований за адресою: вулиця Дністровська, 26. Гуманітарну допомогу видають у вівторок та четвер, в інші дні консультують та реєструють вимушених переселенців. Заповнити анкету, щоб отримати допомогу, можна за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...