Мед Атлант

В Івано-Франківську відбувся чемпіонат України з богатирських ігор. ФОТО

Чемпіонат України з богатирського багатоборства-2022 відбувся 24 грудня у бомбосховищі Університету Короля Данила, що в Івано-Франківську.

Участь у змаганнях взяли 29 спортсменів з 11 областей України, пише Суспільне.

Основними вправами, в яких змагалися учасники, були підйом колоди та богатирська тяга Акселя. Переможця визначали за сумою подоланої ваги.

Семеро спортсменів, серед яких франківець Андрій Осокін, піднімали по більш як 105 кг.

“Майстра спорту я вже виконав. Мені цікаво позмагатися в більшій ваговій категорії, оскільки тут набагато сильніші спортсмени, тут більше азарту”, — каже Осокін.

Перше місце в абсолютній ваговій категорії (понад 105 кг) здобув Олег Пилип’як із Львова. Першість у ваговій категорії до 105 кг виборов Валерій Газаєв з Мелітополя.

У ваговій категорії до 90 кг найкращим став киянин Павло Іщенко. Богатир намагався встановити рекорд у своїй ваговій категорії, однак не підкорив 355 кг.

“Хотів рекорд, але дуже тяжко себе емоційно налаштовувати, коли ти вже знаєш, що переміг. Можливо, трохи емоцій не вистачило, але наступного року я його потягну, обіцяю”, — поділився спортсмен.

Спортсменка Олена Шувалова каже, що участь у богатирських іграх бере вперше. Готувалася до змагань в Івано-Франківську. На турнірі стала третьою.

“Я виступаю для себе, для задоволення. Просто мені подобається такий спорт. Я готувалася до цих змагань три тижні. До цього трохи займалася пауерліфтингом”, —говорить Олена.

Богатир Ернест Дмитрик, який на змаганнях представляв Львів, підкорив вагу 300 кг і в підсумку зайняв друге місце у своїй ваговій категорії. Чоловік розповідає, що не мав часу належно підготуватися до змагань.

“Я волонтерю у великій організації. Дуже багато часу проводжу в подорожах на Схід. На підготовку до змагань було два-три тижні”, — каже богатир.

Чемпіонат проходив без глядачів. За словами організатора змагань Володимира Пиндуса, таке рішення ухвалили з метою безпеки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...