Мед Атлант

В Івано-Франківську відкрили хаб “Ба і Ді Маріуполь”

В Івано-Франківську 28 грудня відкрили хаб “Ба і Ді Маріуполь” та провели першу зустріч учасників. Працюватиме він на базі центру “Я  Маріуполь”.

Ініціатива відкрити хаб на базі центру “Я — Маріуполь” виникла поступово, розповідає його керівниця Ольга Крохмальова. Адже на посиденьки у центр приходили приблизно 300 бабусь та дідусів, пише Суспільне.

“В них є і культурні заходи, соціальні. Наприклад, вареники ліпили для ЗСУ. До того ж сюди можуть приходити зі своїми онуками”, — говорить Ольга Крохмальова.

У хабі наразі навчатимуть цифрової та правової освіти, а також проводитимуть тематичні творчі зустрічі. Однією з ініціаторок його створення є керівниця громадської організації “Ба і Ді Клуб” Галина Плотницька. Осередок для старших людей діє в Івано-Франківську протягом трьох років.

“Бабусі і дідусі приходили і плакали, їх треба було відволікти від наших реалій. Я запропонувала свою допомогу. Спочатку вчила користуватися гаджетами. Потім ми показали наш проєкт “А хто навчить бабусю”. Також організовували тренінги з базової юридичної освіти, — розповідає Галина Плотницька.

З її слів, вона вже залучила до хабу “Ба і Ді Маріуполь” грантову підтримку у розмірі 300 тис. грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...