Мед Атлант

У Франківську організували курси з перукарського мистецтва для переселенців

В Івано-Франківську організували 10-денні курси перукарського мистецтва для жінок, які переїхали із прифронтових областей.

Наразі в одному з барбершопів міста учасниці вчаться, як стригти чоловіків, йдеться в сюжеті Суспільного.

Навчальний проєкт розробила переселенка з Донецької області Світлана Левчук разом із колегою з Івано-Франківська. Жінка розповідає: підготувала його під час курсу з проєктного керування.

Цей проєкт був створений з турботою про людей. Люди, які приїхали до міста і мешкають зараз тут, не мають роботи, професії з тих чи інших причин. Тому ми знайшли перукарню, майстра, який проведе курс”, — розповідає Світлана Левчук.

З її слів, взяти участь в проєкті зголосилося багато жінок, які переїхали до Івано-Франківська. У підсумку обрали п’ятьох. Серед тих, хто навчається перукарської справи, — Ольга Павленко. Жінка родом з Краматорська. Там працювала вчителькою, але поки перебуває у декретній відпустці, вирішила спробувати нову справу.

“Для нас — це дуже гарна можливість навчитися одної із найактуальніших професій зараз. Для мене особисто — це втілення мрії, бо я давно хотіла вчитися на перукаря, і війна трохи відібрала цю можливість”, — розповідає Ольга Павленко.

Жінки, що беруть участь у проєкті, вже отримали теоретичні знання, а зараз практикуються, розповідає перукар Тарас Передрук, який навчає майбутніх майстринь.

Я погодився одразу, тому що розумію, що зараз дуже складно. Тому хочеться чимось допомогти, — каже Тарас Передрук. — Навчаю основи стрижки, як будувати форму, від чого відштовхуватися, як стригти людей, навіть те, як протирати інструменти”.

Заняття з перукарського мистецтва — одна з чотирьох ініціатив, яка отримала для реалізації 30 тис. грн в межах програми “Емпатія. Підтримка. Інтеграція” від громадської організації “Молода Просвіта Прикарпаття”. Про це Суспільному розповіла її керівниця Євгенія Бардяк.

“Цей наш мініпроєкт допоможе людям отримати нові можливості в іншому місті. Крім того, в межах ініціативи учасниці безоплатно стрижуть чоловіків-моделей. А вони дають можливість цим учасницям навчатися на них”, — говорить Євгенія Бардяк.

Також для учасниць проєкту закупили необхідні інструменти для навчання, якими вони зможуть користуватися й опісля, каже Євгенія Бардяк. За підсумками курсів, жінки отримають сертифікати, з якими зможуть працевлаштуватися за фахом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...