Мед Атлант

Кіннотник часів Короля Данила з галкою: батальйон тероборони з Франківщини обрав шеврон

Військові 78 батальйону 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини обрали шеврон для підрозділу.

За основу взяли ідею та символи війська Мстислава Удатного та Данила Галицького, повідомили на сторінці батальйону.

Вибираючи дизайн шеврона, бійці консультувалися з істориками й геральдистами.

“Дійшли до висновку, що за основу беремо найстарішу військову формацію Галичини. Завдяки історичним джерелам ми наштовхнулися на найдавнішу згадку про галицьке військо, а саме військо Мстислава Удатного та Данила Волинського, який згодом став королем Галицько-Волинської держави”, — йдеться у дописі.

На шевроні зображена постать ймовірного кіннотника часів Короля Данила, який сидить верхи на коні в кольчузі, зі списом у руці та в гостроверхому шоломі. На його щиті зображена галка.

“Галка з’явилася на щитах галицьких воїнів у Грюнвальдській битві, як ознака приналежності до Галичини. Кольори шеврона, а саме — зелений та червоний, також є історично відповідними тим часам та традиціям”, — розповідають бійці.

Оскільки 78 батальйон є військовим формуванням Сил територіальної оборони, у верхній частині розмістили зображення оборонних зубців стіни. Військовослужбовці обрали на нашивці-відзнаці гасло — “Equitatus Regis”, що означає “Кавалерія Короля”.

“Якраз тогочасна кавалерія найбільше відповідає сучасній формації та формату ТРО: легка, мобільна, швидка”, — пишуть на сторінці батальйону.

Нашивка “Equitatus Regis” буде особливою відзнакою тим, хто прослужив у батальйоні не менше шести місяців, брав участь у виконанні бойових завдань та не має стягнень за шість місяців до дня вручення. Також ним нагороджуватимуть за особливі заслуги перед батальйоном та Батьківщиною.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...