Мед Атлант

Chat GPT в Україні — як можна використати ШІ для написання статей та SEO

Штучний інтелект став справжньою революцією в галузі технологій. Він все ще перебуває на стадії вивчення, і дехто досі вважає його лише цікавою забавкою. Але навіть на цьому етапі його можна використовувати в роботі маркетологів і SEO-фахівців.

Маркетологи та контент-мейкери Cityhost.ua протестували штучний інтелект, щоб зрозуміти, чи можна за допомогою бота писати тексти та використовувати його для просування сайтів.

641c20723dc03.jpg

Особливості ChatGPT

Під час реєстрації на сайті система надає користувачеві ознайомитися з додатком і правилами роботи з ним. З інструкції можна довідатись таке:

  • Метою публічного доступу до ресурсу є відкритий зворотній зв’язок для вдосконалення продукту.
  • Бот іноді видає неправдиву інформацію або пише шкідливі інструкції. Втім, він і не призначений для генерування порад.
  • Чат-боту заборонено створювати чутливий контент, який стосується дорослих питань, ворожнечі, насильства або дискримінації. Він запрограмований на відхилення непристойних запитів.
  • База даних обмежена 2021 роком і тому чат-бот не знає багато про поточні події.
  • Користувачі можуть модифікувати АІ, і їхні пропозиції враховуються. Однак нейромережа не сприймає все на віру. Якщо співрозмовник надає невірну або застарілу інформацію, система подякує і розгляне повідомлення, але не внесе його в базу даних без детальної перевірки.

Основні недоліки нейромережі

Користувачі зрозуміли, що штучний інтелект іноді перекручує факти або щось вигадує. Але ChatGPT — це мовна модель. Її основне завдання — створювати контент, максимально наближений до написаного людиною.

Однак не варто недооцінювати штучний інтелект. Якщо поставити йому відверто неправдиве запитання про загальновідомий факт, робот може розпізнати це.

Завдяки відкритому тестуванню бази даних ШІ незабаром стануть максимально багатими. Однак вони не зможуть відрізнити правду від брехні в усіх випадках, тому завжди потребуватимуть фактчекінгу від людини.

Чи зможе ChatGPT допомагати SEO-спеціалістам та контент-маркетологам

Перше, про що думають фахівці з галузі цифрових технологій, — чи зможуть вони використовувати Chat GPT для SEO та написання статей. Розглянемо, з якими завданнями може впоратися ШІ:

Написання статей

Усі попередні ШІ були далекі від досконалості в плані написання текстів; ChatGPT пише набагато краще, ніж звичайна нейронна мережа. Що ще важливіше, він генерує власні відповіді з високою унікальністю, а не видає шматки тексту з інтернету. Можна використовувати чат-бота, щоб створювати матеріали для різних тем.

Однак потрібно постійно направляти додаток, ставити питання різними способами та робити додаткові уточнення. В результаті зі скомпонованого матеріалу вийде непогана стаття. Бот краще справляється з загальними темами, ніж з технічними. Але з кожним новим текстом його робота стає кращою.

Робот має обмежену кількість символів для відповіді, тому його відповіді у 1 600 знаків складно назвати статтями.

Збір ключів для написання статей

ChatGPT допоможе зібрати високочастотні ключові слова для вашої статті. При перевірці, щоправда, може виявитися, що близько половини ключових слів були низько- та середньочастотними. Однак в цілому можна створити непогане семантичне ядро.

Написання структури статті

АІ показав хороші результати в цьому тесті. Він створює розлогу структуру з підзаголовками та великою кількістю ключових запитів. Не все зі згенерованого плану можна взяти в роботу. Але це може стати хорошим інструментом для тих, кого вганяє у ступор “чистий аркуш”. Крім того, наявність майже готового плану сильно скорочує тривалість роботи над матеріалом.

Використання бота для генерації ідей

Неймінг, створення слоганів — це вдається ресурсу зовсім непогано. Крім того, можна керувати емоційною складовою. Попросити створити текст з саркастичними нотками чи навіть з іронією. До речі ChatGPT сприймає сарказм набагато краще за Шелдона Купера.

641c208128e9d.png

Підсумовуючи, можна сказати, що бот добре реагує на поставлені завдання і може частково автоматизувати процес. Результати, надані ботом, завжди слід перевіряти і використовувати як джерело натхнення для нових ідей, а не як готовий матеріал.

Чи будуть санкції від Google за використання згенерованого контенту

SEO-фахівці знають, що Google негативно ставиться до тексту, створеного нейромережами, і ранжує їх нижче в пошуковій видачі. Звідси виникає логічне запитання, чи варто використовувати ШІ для створення контенту.

Компанія Open AI подбала про те, щоб студенти не писали екзаменаційні відповіді за допомогою ШІ, і випустила класифікатор, який аналізує і розпізнає текст, створений нейронними мережами. Тести показали, що авторська система зі штучним інтелектом здатна розпізнати генерований текст, якщо він не піддавався редагуванню.

Можна припустити, що за умови глибокого редагування стаття буде ідентифікована як створена людиною.

Однак варто пам’ятати, що OpenAI фінансується компанією Microsoft, а Google є її конкурентом; ми не можемо знати, які алгоритми будуть застосовані для розпізнавання статей, створених машиною.

Чи стане ChatGPT частиною цифрового маркетингу та SEO роботи

Наразі штучний інтелект перебуває на стадії експерименту. Поки що додаток може бути хорошим помічником для подачі ідей, створення статей, збору ключів та інших рутинних завдань. Однак не рекомендується покладатися на нього як на повноцінного співробітника. Це лише інструмент, і до того ж недосконалий. Він потребує постійного контролю та перевірки фактів.

Крім того, ми не можемо сказати, що станеться з системою після тестового періоду. Поки що він безкоштовний, але в найближчому майбутньому може стати дорогим. А може, доступ просто закриють і бот стане частиною мережі пошукових систем, як і планувалося. Навряд чи інвестори вклали мільйони доларів, щоб створити крутий інструмент для SEO. Тож чекаємо і сподіваємося, що далі буде ще цікавіше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...