Мед Атлант

На Франківщині реформують лісове господарство: чого чекати

Питання реформування лісової галузі розглянули під час наради з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад.

Директор Карпатського лісового офісу державного підприємства «Ліси України» Володимир Бадзян розповів, що передбачається ліквідація 24 обласних управлінь лісового та мисливського господарства та утворення 9 міжрегіональних обласних управлінь лісового та мисливського господарства. Крім того, буде ліквідовано 158 лісогосподарських підприємств та створено єдине державне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Ліси України», до складу якого увійдуть 158 філій. 13 філій в Івано-Франківській області увійдуть до Карпатського лісового офісу, так само як і 12 філій із Закарпатської та 11 Львівської областей.

Відтак Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України формуватиме політику галузі, Державне агентство лісових ресурсів України – реалізовуватиме цю політику, міжрегіональні обласні управління лісового та мисливського господарства – забезпечуватимуть державний контроль галузі, а ДП «Ліси України» стане незалежним господарюючим органом, – каже голова ІФ ОВА Світлана Онищук.

Місцеві податки та збори, які платили державні лісогосподарські підприємства, після реформування будуть сплачуватися до бюджетів тих самих громад, сільських та селищних рад, оскільки головні структурні підрозділи (лісництва) не ліквідуються та не об’єднуються. Тобто рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів та податок за лісові землі відповідно до чинного законодавства і далі буде перераховуватися до місцевого бюджету за місцезнаходженням лісової ділянки. Податок на доходи фізичних осіб, нарахований працівникам структурних підрозділів (лісництв, нижніх складів тощо), перераховуватиметься до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...