Мед Атлант

У Франківську курсанти релокованого університету з Луганська отримали дипломи та перші звання

Дипломи, відзнаки та перші офіцерські звання отримали випускники Луганського навчально-наукового інституту імені Е.О. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ. Навчальний заклад, разом з викладачами та курсантами, торік евакуювалися до Івано-Франківська.

Попри війну, цей університет зберіг науково-педагогічний колектив і продовжує готувати кваліфіковані кадри для Національної поліції України.

Вчорашні курсанти відсьогодні приєднались до захисників правопорядку. На урочистій церемонії вручення дипломів присутні спершу вшанували мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України, а також усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Дипломи курсантам вручили заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області Роман Зіняк та начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Івано-Франківській області Андрій Бондюк. Випускникам також присвоїли перші офіцерські звання, а саме лейтенантів поліції.

Керівництво обласної поліції привітали курсантів із випуском. А ще побажали, щоб служба для них була не обов’язком, а покликанням. Та найголовніше, при будь-яких обставинах, залишатися вірними Присязі українському народу. Уже невдовзі ці молоді поліцейські заступлять на службу в різних областях України та на деокупованих територіях.

«Їхнє завдання – забезпечувати правопорядок на звільнених, деокупованих територіях, а також фіксація та документування воєнних злочинів. Останній рік навчання в навчальному закладі був на це переорієнтований: вивчали ексгумацію, документування злочинів у катівнях тощо. Це потрібний, щоб осіб, які винні у воєнних злочинах, притягнути до кримінальної відповідальності, зокрема за допомогою міжнародного судочинства», – розповів директор Луганського навчально-наукового інституту імені Е.О. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ Андрій Рибалкін.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...