Мед Атлант

Орденом “За мужність” посмертно нагородили бійця із Франківська Сергія Силкіна

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом “За мужність” III ступеня бійця “десятки” з Івано-Франківська Сергія Силкіна.

Указ про присвоєння відзнаки Зеленський підписав 10 травня 2023 року, передає Суспільне.

Старший солдат Сергій Силкін служив у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді. Свій останній бій він прийняв 17 жовтня 2022 року неподалік Бахмута Донецької області. 22 жовтня бійця поховали на Алеї слави у Чукалівці.

Намір захищати Україну Сергій Силкін мав з перших днів повномасштабного вторгнення. Через війну повернувся з-за кордону в Україну та вступив до лав ЗСУ. У серпні 2022 року воїн вже був на позиціях.

До цього Сергій Силкін п’ять років працював звукорежисером обласного радіо “Карпати” та був його “голосом”, створив цикл передач на військову тематику. У 2015 році Сергій Силкін пішов на строкову службу та повернувся у квітні 2017 року. Після армії працював на Суспільне Івано-Франківськ до вересня 2021.

21 листопада 2022 року у День Гідності та Свободи колишньому звукорежисеру Суспільного Сергію Силкіну посмертно присвоїли нагороду конкурсу “Честь професії”. Її вручили родичам загиблого воїна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...