Мед Атлант

9 років неволі. Франківець Микола Шиптур повернувся в Україну

Політв’язень Микола Шиптур повернувся в Україну, зараз він знаходиться у рідному Івано-Франківську разом з родиною.

Про це повідомляє Об’єднання родичів політв’язнів Кремля.

«Неможливо словами передати всі ці відчуття. Тільки вчора нарешті добрався додому. Зараз займаюся приємними домашніми клопотами, відновлюю потихеньку документи та готуюся до свого дня народження, що буде вже завтра», — поділився колишній вже бранець Кремля.

Близько 3:40 ночі 18 квітня він залишив РФ через грузинський кордон. На попутці Шиптур добрався до Тбілісі, де його зустрів друг. З пересадками в Єревані та Кишиневі Шиптур нарешті повернувся на Батьківщину після 9 років російської колонії.

«У Центрі мені казали, що додому я зможу потрапити тільки після закінчення війни, бо немає консульських зв’язків. Разом з тим Міграційна служба РФ стверджувала, що зовсім скоро відпустить мене, але точних термінів не вказувала. Ці розбіжності викликали в мені велику тривогу, але одного ранку все швидко та раптово вирішилося», — розповів Шиптур.

Нагадаємо, що Микола Шиптур – мешканець Івано-Франківська, який брав участь у Революції Гідності в Києві. Після подій на Майдані Незалежності він поїхав до Криму, брав участь у мітингу до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у Севастополі 9 березня 2014 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...