Мед Атлант

Повстанці взяли у полон російських вояків: їх передають Україні

«російський добровольчий корпус» та легіон «Свобода росії» заявили, що губернатор регіону В’ячеслав Гладков не приїхав на зустріч з ними. Тому росдобровольці вирішили передати в обмінний фонд України російських солдатів, яких захопили в полон.

Відповідне відеозвернення бійці опублікували в Telegram.

«Я тільки що повернувся з Нової Таволжанки (куди росдобровольці запросили губернатора для зустрічі — ред). Як ми й очікували, пан Гладков не вважав за потрібне і не знайшов у собі мужність обміняти свій дорогоцінний час на життя і свободу, як він встиг висловитися, “наших пацанів”», — сказав командир РДК Денис Нікітін на відео.

Він зазначив, що за його відсутності стало більше російських військових у полоні добровольців. Усіх їх легіон вирішив передати українській стороні для організації обмінів.

При цьому командир РДК додав, що, на відміну від Гладкова, керівник ПВК «Вагнер» євген пригожин «знайшов у собі сміливість і був готовий піти на умови» добровольців.

Перед цим пригожин заявив, що «якщо ніхто не приїде в зазначене місце за полоненими, готовий надіслати одного зі своїх високопосадовців для того, щоб їх забрати». А якщо, мовляв, на це місце приїде Володимир Зеленський, то пригожин «готовий прибути особисто».

Що передувало?

російські добровольці оприлюднили звернення, у якому запропонували Гладкову зустрітися без зброї: обіцяли натомість відпустити двох полонених.

За словами добровольців, губернатору потрібно було до 17:00 прийти до храму в селі Нова Таволжанка, що в Бєлгородській області. Бійці казали, що хочуть поспілкуватися з ним про долю росії та війну.

Губернатор Бєлгородської області зняв відео, на якому заявив, що згоден зустрітися. А втім, він висунув свої умови: сказав, щоб росдобровольці їхали на БАПП Шебекіно і запевняв, що «гарантує безпеку». Схоже, бійці на його умови не пристали.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...