Мед Атлант

На Прикарпатті продовжили державне регулювання цін на продовольчі товари

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 19 червня 2023 №650 «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану», якою встановлено на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування граничний рівень торговельної надбавки (націнки) на продовольчі товари вітчизняного виробництва, крім товарів, маркованих як органічна продукція.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Список товарів:

– борошно пшеничне вищого сорту,

–  молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці),

– хліб житньо-пшеничний,

– яйця курячі категорії С1,

– птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої),

– батон,

– олія соняшникова рафінована,

У розмірі не більш як 10 відсотків з урахуванням рекламних, маркетингових послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов’язаних з реалізацією відповідних товарів кінцевому споживач.

Ця постанова набирає чинності з дня, наступного за днем закінчення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

  1. Постанова Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341 “Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення”.
  2. Пункти 41-4 і 41-12 постанови Кабінету Міністрів України

Від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...