Мед Атлант

Світлана Онищук відвідала обласний центр контролю та профілактики хвороб

Світлана Онищук відвідала Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Про це очільниця Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомила у своїх соціальних мережах.

“Особливу увагу приділяємо медичним закладам нашої області, які приймають у своїх стінах військових та цивільне населення, серед якого – вимушено переміщені люди з числа соціально вразливих верств. Зараз важливе завдання – підсилити заклади новітнім обладнанням. Торік було спрямовано 360 млн грн на закупівлю сучасної медичної апаратури”, – зазначила Світлана Онищук.

Велика заслуга Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Завдяки МОЗ центр отримав 4 автобуси, якими здійснюють виїзди у територіальні громади бригада медиків. Вони надають широкий спектр послуг, зокрема консультації вузькопрофільних лікарів, проводять різноманітні обстеження, як-от вимірювання глюкози в крові, холестерину, УЗД, ЕКГ тощо.

За державний кошт придбано два автомобілі з системами охолодження, які дозволять безпечно перевозити вакцини й препарати, що вимагають специфічного температурного режиму.

“Ми зараз маємо облаштовану холодову кімнату, яка забезпечена вакциною проти кору та краснухи. Машини, які ми отримали за сприянням охорони здоров’я, розвозять згідно графіку до пунктів щеплення. Таким чином вакцини потупають до нас централізовано протягом доби, не більше двох діб. За два тижні ми провели сatch-up кампанію 2 511 щеплень від кору, паротиту, краснухи”, – повідомив генеральний директор «Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ  України» Руслан Савчук.

Нещодавно також отримали 6 автомобілів швидкої медичної допомоги, які облаштовані для ЗСУ від благодійної організації з якою співпрацюємо «Blau Gelbes Kreuz» із міста Кельна та Дюссельдорфа.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...