Мед Атлант

Глава УГКЦ очолив прощу у Крилосі. ФОТО

У суботу, 5 серпня розпочалася XI Всеукраїнська Патріарша проща до Крилоської Чудотворної ікони Матері Божої, на яку прибувають прочани із різних куточків України.

Паломники добиралися до Відпустового місця автотранспортом, пішки, а також велосипедами, повідомили в Архієпархії УГКЦ.

Цьогоріч Патріарша проща відбувається з нагоди 1125-річчя від заснування древнього міста Галича. Вже вкотре молитви у часі паломництва підносяться за якнайшвидшу перемогу України у війні із російським загарбником.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук прибув до Крилоса у неділю, 6 серпня, аби очолити Архієрейську Божественну Літургію.

З самого ранку чисельно зібрані прочани, які зійшлись з різних куточків України, перебували в очікуванні приїзду Патріарха Святослава, Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви.

Предстоятеля у супроводі єпископів Української Греко-Католицької Церкви, зокрема Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, Архієпископа і Митрополита Львівського Владики Ігоря Возьняка, Архієпископа і Митрополита Тернопільського Владики Василя Семенюка, Єпарха Чернівецького Владики Йосафата Мощича, Єпарха Сокальсько-Жовківського Владики Михаїла Колтуна, Єпарха Самбірсько-Дрогобицького Владики Ярослава Приріза, Єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської Єпархії Владики Петра Лози, Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської Архієпархії Владики Теодора Мартинюка, Екзарха Харківського Владики Василя Тучапця, Екзарха Луцького Владики Йосафата Говери, Єпископа Курії Києво-Галицького Верховного Архієпископства Владики Степана Суса та Єпископа-номінанта Коломийської Єпархії Петра Голінея зустріли представники місцевої влади, духовенство та молодь парафії.

«Вітаю Вас від імені Івано-Франківської обласної ради на прикарпатській землі в рік святкування ювілею княжого міста Галича. Дякуємо Вам за Ваші молитви, і просимо Ваших молитов за перемогу, справедливий український мир, благодать та спокій на нашій землі. Дай Боже Вам Многая літ життя для шляхетного пастирського служіння», — звернувся Олександр Сич, голова Івано-Франківської обласної ради.

Далі Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації, подякувала Блаженнішому Святославу й Українській Греко-Католицькій Церкві за те, що вони спрямовують всі свої зусилля задля нашої перемоги:

«Шануємо Вас, любимо Вас і дякуємо за все добро. Просимо Господа Бога, щоб сторицею віддячив Вам за все, що Ви робите для рідної України й для кожного з нас».

Відтак Главу УГКЦ привітав Олег Кантор, міський голова Галича, який привітав Патріарха Святослава на славетній прикарпатській землі та подякував за особливу увагу до міста Галич.

Від імені іванофранківців Предстоятеля УГКЦ привітав міський голова обласного центру Руслан Марцінків:

«Хочу подякувати за молитву та Божу опіку. Сьогодні дякую від всіх жителів нашого міста за те, що Ви тут, у княжому Галичі. Молимося за перемогу України».

Опісля представників влади Блаженнішого Святослава привітала місцева молодь.

Відтак настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці, о. Ярослав Жолоб, привітав Главу Церкви у славному осідку єпископів та митрополитів нашої Церкви та запросив очолити урочисті моління.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...