Мед Атлант

Завдає окупантам ударів з неба: як юрист з Прикарпаття став пілотом дронів

Історія Тараса Варика з Прикарпаття – одна з багатьох історій українських воїнів, які впевнено нищать окупанта на різних ділянках фронту.

Юрист за освітою Тарас працював спершу за фахом, потім обрав заняття для душі й відкрив швейний цех, повідомляє Вісник Бурштинської громади.

А після повномасштабного вторгнення подався у центр комплектації, пройшов навчання і у складі 44-ої бригади ім. гетьмана Данила Апостола відправився на фронт.

Головне його завдання було навчитись керувати дронами. Самостійно освоїв «мавік», після чого прикарпатця відправили опановувати дрон DJI Matrice 300, а згодом – БПЛА літакового типу і дрони-камікадзе. З останніми «пташками» екіпаж Тараса (а це троє людей) працює дотепер – вражає військові цілі противника. На їхньому рахунку таких 13.

«У нас дуже професійне командування, яке зуміло розвинути цілу мережу спеціально навчених людей, укомплектувати її належно. Зараз у нас працює більше 10 екіпажів і ми подаємо картинку з лінії фронту практично нон-стоп», – розповів військовий.

«…Ми стоїмо і будемо стояти. І будемо йти вперед, – продовжив Тарас. – Адже виходу іншого нема. Позаду нас сім’ї, а під ногами рідна земля, яку ми обов’язково звільнимо…».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...