Мед Атлант

350 дітей отримали сертифікати від Карітасу у рамках акції “Перший портфелик”

Карітас Івано-Франківськ УГКЦ вручають сертифікати дітям, які цього потребують, у рамках благодійної акції “Перший портфелик” щороку.  

Координаторка простору Карітас Богдана Черевко розповіла, що в Івано-Франківську сьогодні відбувся завершальний етап акції.

“Сьогодні це вже завершальний етап, який ми проводимо в Івано-Франківську для дітей, в яких загинули батьки на війні, дітей з інвалідністю, дітей із складними життєвими обставинами.  Роздали близько 360 сертифікатів наразі. Зараз у Франківську є дуже багато благодійних організацій, які видають портфелики. Але ми прийняли рішення надавати сертифікати на 1000 гривень, аби діти самі могли обрати собі канцтовари для школи.”

Загалом по області вдалося роздати понад 600 сертифікатів. Карітас побував у Солотвино, Богородчанах, Лисці, Долині, Вигоді, Галичі, Калуші та інших населених пунктах.

Мешканка Мелітополя Оксана Скочкова сьогодні також прийшла на благодійну акцію разом зі своєю донькою. Три роки тому вона втратила на війні сина та чоловіка. Сьогодні вона дуже вдячна Карітасу та, зокрема, Івано-Франківську за теплу підтримку та допомогу.

“Нас запросили на отримання сертифікату, ми йдемо в 4 клас. Вже рік, як ми тут вчиомся. Цей сертифікат буде дуже помічним. Я дуже вдячна Карітас, оскільки ми отримували багато допомоги. У нас тато загинув ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони отримали списки загиблих і одразу надали допомогу нам. Я виховую доньку сама, тому це важливо. Я думаю, що ми купимо зошити, ручки, канцелярію. Я взагалі дуже вдячна місту Івано-Франківськ, оскільки тут дуже добрі люди, які допомогають”, – говорить Оксана.

Донька Оксани Анастасія мріє навчитися добре малювати та займатися танцями. Вона розповіла, що дуже хоче купити багато зошитів, пенал, альбом, олівці та  блокноти.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...