Мед Атлант

Польща не відновлюватиме імпорт українського зерна, яким би не було рішення ЄС — Моравецький

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна остаточно вирішила не відкривати кордони для імпорту української агропродукції.

Про це він написав у X (Twitter).

«Польща не дозволить затопити себе українським зерном. Незалежно від рішення брюссельських чиновників, ми не відкриємо наші кордони», — заявив посадовець.

В окремому відеозверненні прем’єр зазначив, що зараз Європейський Союз визначається з тим, чи зберігати для Польщі та інших сусідів України тимчасову заборону на імпорт українського продовольства, запроваджену навесні.

«Я вам скажу, чим це закінчиться: ми не відкриємо кордон. Вони повинні це враховувати, бо тільки полякам вирішувати, як мають виглядати справи у нашому власному домі», — наголосив Моравецький.

Наразі ембарго мало б тривати до 15 вересня. Україна погрожувала вживанням односторонніх заходів, якщо обмеження продовжать. Але це «буде грубим порушенням самих правил перебування в європейській родині». Тому Україна розраховує, що Брюссель знайде елементи впливу на країни-члени ЄС, які дозволять їм зберегти економіку, а також не вигравати політичні кампанії коштом українських аграріїв.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...