Мед Атлант

ДБР взялося за військових, які знущалися над чоловіком у військкоматі Львівщини

У Львівському обласному ТЦК та СП проведуть службову перевірку через опубліковані в мережі відео побиття чоловіка військовослужбовцями у районному ТЦК.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У Telegram опублікували відео, на яких нібито військовослужбовці б’ють чоловіка та погрожують йому зброєю.

На відео чоловік, який представляється Вадимом, каже, що він харків’янин і його утримують в ТЦК.

“Шосту добу мене тут утримують, невідомо коли та чи мене відпустять. Забрали телефон. В мене в телефоні є багато відео, вони заблоковані, вони не відкриють їх. Там і сварки з військовими. Допоможіть, будь ласка”, — звертається чоловік.

Свою позицію Львівський обласний ТЦК та СП опублікував на сторінці у Facebook. У дописі зауважили, що на відео, яке поширюють у мережі, видно лише частину події.

“На відео видно частину події, тож, що саме відбулося в даній ситуації і що передувало діям військовослужбовців з’ясовується. На час службової перевірки дані військовослужбовці відсторонені від виконання обов’язків до зʼясування усіх обставин”, — йдеться у повідомленні.

Там також додали, що керівництво Львівського обласного ТЦК та СП призначило службову перевірку.

В Офісі Генерального прокурора повідомили, що на Львівщині розслідують обставини інциденту у районному військкоматі. За фактом відкрили кримінальне провадження.

Як розповіла Суспільному речниця Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко, випадок трапився у Самбірському районному ТЦК. За фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України) зареєстрували кримінальне провадження.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у місті Львові.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...