Мед Атлант

Україна вимагатиме репарацій від росії в Гаазі, сума визначається

Україна вимагатиме репарації від рф у межах справи про хибне трактування росією Конвенції про запобігання геноциду, яку розглядають у Міжнародному суді ООН в Гаазі.

Про це заявив посол з особливих доручень у Міністерстві закордонних справ Антон Кориневич, який очолює українську делегацію в Гаазі, пише «Європейська правда».

«Репарації будуть важливою складовою нашої справи. Ми підкреслили це суду — про це говорив і я як агент України, й інші представники (юридичної команди, що брала участь у процесі в Гаазі)», — заявив він.

Поки що уряд України не визначився з сумою фінансових вимог до рф.

Під час виступу в суді Кориневич зазначив, що росія не надала жодних достовірних доказів своїх заяв про «геноцид російськомовного населення» в Україні та перевернула Конвенцію про запобігання геноциду з ніг на голову.

«росія звинуватила Україну в геноциді. Вона розпочала повномасштабне вторгнення [нібито] з метою припинення геноциду. Іншими словами, росія зловжила та порушила Конвенцію про геноцид, використовуючи звинувачення в геноциді як привід для повномасштабного вторгнення. Але росія не існує поза законом. Вона має бути притягнута до відповідальності», — цитує слова посла «Укрінформ».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...