Мед Атлант

Можуть виникнути проблеми: коли у Франківську розпочнеться опалювальний сезон

Новий опалювальний сезон в Івано-Франківську може бути з певними проблемами, бо мережі зношені.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Провів відповідні наради з підготовки до зимового періоду. Є 2 питання. Перше, щоб безболісно пройти опалювальний сезон. Ще 4-5 років тому були проблеми з мікрорайоном СТЕК, тепер завдяки угоді, це трохи легше. Але вона завершується вкінці цього опалювального сезону, тому намагаємось за цей час максимально перейти на індивідуальне опалення і на невеликі котельні, щоб не залежати від приватника”, – каже Марцінків.

За його словами, у мерії працюють над тим, щоб сезон почався вчасно 1 листопада, бо так визначено в постанові Кабінету міністрів. Однак, якщо температурний режим буде меншим за 8 градусів понад 3 дні, то опалювальний сезон розпочнуть раніше.

“Ще раніше він почнеться для лікувальних закладів, дитячих садочків тощо. І друге – хочу, щоб кожна родина розуміла, що треба готуватися до ймовірних ударів ворога по інфраструктурі. Краще б цього не було, але бачимо, що відбувається на сході країни та в центрі. На жаль, ми не застраховані від ударів по електропостачанню, об’єктах водо- та теплопостачання. Ймовірна на зиму збільшиться кількість ВПО. Прошу кожну родину підготуватись, бо ворог є підступний”, – наголосив міський голова.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...