Мед Атлант

На Франківщині приблизно 200 пенсіонерів-переселенців отримали допомогу від “Спільноти святого Егідія”

Приблизно дві сотні пенсіонерів, які вимушено переїхали на Івано-Франківщину через повномасштабну війну, отримали гуманітарну допомогу від волонтерів “Спільноти святого Егідія”. Акцію присвятили до Дня дідусів та бабусь.

Про це Суспільному розповів співкоординатор організації Іван Харук.

З його слів, в гуманітарних наборах є олія, крупи, макарони, цукор, а також побутова хімія та одяг.

“Нам допомогли наші друзі з Італії. У наборах є взуття, актуальне для літніх людей. Так само продукти — це для них дуже вагома допомога”, — каже Іван Харук.

Алла Ізвекова з Краматорська волонтерить у “Спільноті святого Егідія”. Після переїзду на Прикарпаття жінка майже рік приходила сюди за допомогою. Зараз — допомагає складати продукти в набори та реєструє людей.

“Такий порив у мене був і я залишилася. Вже третій місяць сюди приходжу допомагати. Тут є база даних. Відмічаємо всіх, хто приходить, а також спілкуємося з ними”, — каже Алла Ізвекова.

Тамара Балкова переїхала разом з донькою зі Степногірська Запорізької області. Жінка каже, що орендує квартиру, тож на ліки та продукти грошей майже не залишається.

“Звичайно, свої 2 500 грн пенсії та гроші за групу інвалідності я більше витрачаю на квартиру. Житло дороге, комунальні послуги — окремо. Так що майже не вистачає на хліб”, — розповідає Тамара Балкова.

За допомогою прийшов харків’янин Микола Тедорак. Чоловік переїхав на Івано-Франківщину разом з дружиною. З його слів, вони майже рік жили у приміщеннях різних навчальних закладів, адже на оренду житла не вистачало грошей. Микола каже: така допомога дуже потрібна.

“Нам дають харчі. Може, колись є якась одежа. І спасибі за те, що є. Ми з дружиною — пенсіонери. На одну пенсію нам, напевно, не вистачило б”, — говорить Микола Тедорак.

За словами співкоординатора “Спільноти святого Егідія”, організація видає набори гуманітарної допомоги один раз на місяць.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...