Мед Атлант

Польща не приймає вантажівки, які йдуть через пункт пропуску “Ягодин”

У Держприкордонслужбі прокоментували ситуацію на українсько-польському кордоні, де другий день польські перевізники блокують рух вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Укрінформ.

За його словами, Польща не приймає вантажівки з України, які йдуть через пункт пропуску “Ягодин”, натомість через ПП “Краківець” та “Раву-Руську” рух вантажного транспорту відбувається.

Водночас Демченко поінформував, що ускладнення руху відзначається на всіх трьох напрямках.

“У пункті пропуску “Ягодин” польська сторона не приймає вантажівки, які йдуть з України, а також ми не відмічаємо, що йде інтенсивний потік з Польщі до України. Можливо, кілька транспортних засобів за годину прибувають із Польщі. Натомість у пунктах пропуску “Краківець” і “Рава-Руська” все ж таки рух вантажівок з України у напрямку Польщі йде”, – сказав Демченко.

За його словами, також обмежений рух для вантажівок з Польщі в Україну. За годину повний контроль по обидва боки кордону проходять лише кілька транспортних засобів, які прибувають із Польщі.

За даними ДПСУ, станом на ранок 7 листопада, на напрямку пункту пропуску “Ягодин” близько 160 вантажівок очікували можливість перетнути кордон. Поблизу ПП пропуску “Краківець” їх було близько 100, поблизу “Рави-Руської” – близько 50.

Він додав, що учасники акції не перешкоджають руху автобусів, легкового транспорту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...