Мед Атлант

Пам’ять та вдячність: франківці відзначили День Гідності та Свободи. ФОТОРЕПОРТАЖ

В Івано-Франківську відзначили День Гідності та Свободи. Урочистими виступами та майданівськими читаннями франківцям нагадали про переломний для України етап часів Революції.  Пізніше ходою пам’яті та панахидою вшанували полеглих учасників Революції.

Шістьм франківцям вручилии відзнаки міського голови імені Героя Небесної Сотні Романа Гурика “Зміни світ на краще”.

“Пам’ятаю тоді я був Києві, на Майдані Незалежності. Для мене це теж історичні події, оскільки я брав у них активну участь. Багато побратимів та друзів загинуло в часі Майдану. Загинули за свободу, гідність та незалежність”, – пригадує Руслан Марцінків.

Сьогодні тут є дуже багато молодці, мене це дуже тішить. Основне, що кожен із нас повинен знати “Героєм ні одна людина не народжується”. Це люди, які живуть посеред нас, – каже Ірина Гурик.

Події, що відбувалися під час Революції Гідності вплинули на Україну сьогодні.

“Хотів би подякувати тим сміливим студентам, яким було по 17-20 років. Вони вийшли на Майдан, не побоялися. Тоді студенти ходили містом і вимагали «Вставай Івано-Франківськ». Тодішні події показали, що ми прагнемо свободи від ненависного сусіда. Я вважаю, що 21 листопада студенти оголосили війну росії”, – зазначив “Голос франківського Майдану” Ростислав Микитюк.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...