Мед Атлант

У Франківську для студентів показали кінострічку про Революцію Гідності

Сьогодні українці відзначають 10-річницю Революції Гідності. Щоб студенти не забували історію, для них в кінотеатрі «Люм’єр» відбувся показ художньо-документального фільму на реальних подіях режисера Михайла Ухмана «Шлях поколінь».

«Шлях поколінь» — це воєнна драма, заснована на реальній історії. Герой фільму постає перед складним вибором в час російсько-української війни.

«Ловимо себе на думці, що студенти, які зараз є ровесниками людей, які тоді творили Революцію вже зараз пам’ятають її більше з підручників. Тому важливо робити для них регулярні зустрічі із учасниками Революції Гідності. Щоб пам’ять про цю важливу подію не жовкла на сторінках історії. В даний момент, ми маємо справу із наслідками того, що вирішили зробити цей крок вперед» – розповів ведучий заходу Тарас Василюк.


До показу кінострічки запросили також «голос франківського Майдану» Ростислава Микитюка.

«Дякую студентам франківських вишів, які зібралися тоді і 21 листопада вийшли на протест. Тоді студенти ходили містом і вимагали «Вставай Івано-Франківськ». Це були перші поклики. Після того, як на майдані побили студентів встало доросле населення», – пригадує Ростислав Микитюк.

Ростислав каже, що тодішні події вплинули на Україну сьогодні.

«Тодішні події показали, що ми прагнемо свободи від ненависного сусіда. Ми казали «Україна – це Європа». Якраз з цих подій почалася і до тепер іде боротьба за свободу нашої держави. Тож війна почалася ще 21 листопада 2013 року», – додав Ростислав Микитюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...