Мед Атлант

Освітній простір, який творить успіх кожного

Сьогодні якісна вища освіта – це не диплом, який можна сховати у шухляді, а потужний кар’єрний старт та впевнене майбутнє. А якщо фахові програми поєднати із традиційними цінностями, освітніми тенденціями та актуальними пропозиціями, шанси на професійну реалізацію в майбутньому зростають у рази. Університет Короля Данила – це приватний заклад вищої освіти, який своєю двадцяти-шестилітньою історією яскраво демонструє як створити екосистему для розвитку успішної та підприємливої особистості.

Цінності та взаємоповага

Університет Короля Данила сьогодні є одним із найпрестижніших приватних закладів вищої освіти заходу України. Тут студенти не лише навчаються, а й опановують необхідні сьогодні навички, щоб стати конкуренто-спроможними на ринку праці. Заснований у 1997 році отцем Іваном Луцьким тоді ще інститут, а згодом й університет, зарекомендував себе як відмінний освітній простір. І завдяки старанням, роботі та наполегливості першого ректора тисячі молодих людей відтоді отримали шанс здобути високоякісну освіту, розвинути свої професійні та особистісні якості й стати гідними громадянами держави. Зважаючи на те, що засновник ЗВО був священником, християнські цінності для УКД завжди були певним орієнтиром у вихованні молоді. Однією з особливостей закладу є проведення Богослужінь щопонеділка перед початком занять. Крім того, до університету часто навідуються священнослужителі і дають життєві настанови студентам. Активною є й громадянська позиція керівництва та викладачів навчального закладу, а найголовнішим чинником будь-якої взаємодії тут називають дотримання постулатів гідності людини.

«У нашій роботі завперш керуємося принципами відкритості й прозорості, любові та взаємоповаги, свободи думки, інноваційності й креативності, – говорить ректор УКД Мирослав Луцький. – Ми будуємо стосунки, що характеризуються взаємною повагою між студентами, викладачами, керівниками та власниками університету. У нашому закладі можна вільно висловлювати власні думки, погляди і переконання та бути впевненим, що їх почують і на них зважать, ухвалюючи рішення. Додам, що університет бере на себе повну соціальну відповідальність за те, що здобуті компетентності стануть корисними для подальшої професійної реалізації. Ми повсякчас удосконалюємося, шукаючи та впроваджуючи нові форми і методи в навчанні та роботі».

Можливості для талановитих абітурієнтів

Наразі вища освіта в Університеті Короля Данила втілюється за 20 освітніми програмами. Задля того, щоб кожен бажаючий мав можливість навчатися в комфортних умовах та здобувати якісні знання, у закладі впроваджено різні грантові та конкурсні програми. У цьому – ще одна унікальність УКД.

Пам’ять свого засновника та першого ректора вшановують через функціонування Фонду імені Івана Луцького. Головною метою його діяльності є всебічна підтримка обдарованої молоді та створення умов для її творчого зростання і реалізації, зокрема через надання грантів на безкоштовне навчання. Конкурси проводяться з права, математики, історії України, української мови, географії, а також передбачають створення тематичних листівок (творчий конкурс (графічна робота)) та написання есе «Слово правда» (журналістика). Призовий фонд конкурсів гарантує переможцям повне або ж часткове відшкодування його вартості.

У переліку грантових конкурсів також конкурс інноваційних ідей «Моє місто майбутнього», який проводиться задля підтримки творчої роботи учнів та студентів, стимулювання їхньої зацікавленості дослідницькою роботою та оволодіння інноваційними технологіями. Ще – «Школа має талант», що реалізовується в різних номінаціях: вокал, театраль не мистецтво, довільний жанр, хореографія та «ARTpicture». У кожній із них визначаються пе-реможці гран-прі, які отримують знижки на навчання в УКД. І, звісно, «Кубок Короля Данила» – турнір із мініфутболу, який спільно проводять Університет Короля Данила та Івано-Франківська міська федерація футболу. Окрім трофею, учасники команд-переможниць також отримують 50%, 25% та 10% гранти. А кращий гравець, бомбардир та воротар – 100-відсоткову знижку.

Також ті абітурієнти, які склали НМТ на високі бали (180-200), отримають грант на безкоштовне навчання від Фонду отця Івана Луцького. Для вступників, які отримали 160-180 балів, діятиме частковий грант на навчання (оплата 50% вартості).

Грант діє упродовж усього періоду навчання за умови актив- ної участі в житті університету й коледжу, відмінного складання заліків й екзаменів щосесії. Такий підхід надихає студентів не стати байдужими до навчання.

Окрім численних грантових програм, які реалізовуються в Університеті Короля Данила, освіту тут можна здобути і за державним замовленням. Таким чином, кожна обдарована дитина має змогу здобути якісну безкоштовну освіту в прогресивному приватному ЗВО.

«Згідно із законодавством і постановами Кабміну Університет Короля Данила цьогоріч удруге бере участь у розподілі місць державного замовлення. Міністерство освіти і науки виділило нам максимальний обсяг місць державного замовлення на усі пріоритетні спеціальності. Тому в УКД чинні і грантові, і державні місця», – зауважує про держзамовлення в Університеті Короля Данила ректор Мирослав Луцький.

Розширюючи освітні горизонти

Сьогодні в університеті створені всі умови для якісного нав- чання студентів. Тут навчають і сприяють формуванню не просто фахівців, а професіоналів, потрібних сучасному ринку праці. На відміну від державних ЗВО, УКД може швидко реагувати на запити роботодавців та оновлювати й адаптовувати освітні програми під актуальні вимоги. Разом з цим, університет працює у партнерстві із кількома десятками організацій, компаній, державних установ та бізнесом у різних галузях. Понад 85% заходів, які організовують у його стінах, спрямовані на набуття фахових компетенцій; на них систематично запрошують представників ринку праці, професіоналів-практиків, керівників підприємств та експертів.

Одним із таких проєктів є «Відкрита зустріч з успішними людьми». В УКД переконані: кожен студент повинен мати ціль та впевнено рухатися до її здійснення. А щоб змотивувати здобувачів та навчити правильно розставляти життєві пріоритети, започаткували неформальні розмови із зірками, духівниками, спортсменами, театралами, культурними та політичними діячами. Цей проєкт, на прикладі вже успішних особистостей, дає можливість навчитися плануванню, самоорганізації, наполегливій праці, прагненню знати більше, ставити перед собою мету та досягати її у навчанні, кар’єрі, бізнесі, спорті чи мистецтві.

Отець Іван Луцький хотів, аби кожна дитина мала можливість здобути справді якісну освіту, й для цього заснував університет. Проте, сьогочасні реалії показують, що для того, аби знання були направду вартісними, потрібно супроводжувати дитину із садка до школи, зі школи – до університету. Таким чином, в УКД на часі чергове розширення освітніх горизонтів.

«Намагаємося відповідати чинним освітнім стандартам і швидко реагувати на запити як стейкхолдерів, так і здобувачів. Тому, очевидно, що відкриття школи, діяльність якої ґрунтуватиметься на основі принципів та візії УКД, – на часі», – говорить про перспективи ректор УКД Мирослав Луцький.

Університет Короля Данила – заклад вищої освіти, що з року в рік засвідчує якість та потенціал приватної вищої освіти. Чимало університетом уже досягнуто, проте команда УКД докладає максимум зусиль для планування та реалізації грандіозніших освітніх ініціатив.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...