Мед Атлант

НАЩУПАЄТЕ «ВУЗЛИК» — ЧИ ЗАВЖДИ ЦЕ ГЕМОРОЙ ?

Насправді існує багато різних проктологічних захворювань, але провідне місце займає геморой. Який може бути, як внутрішній, зовнішній так і комбінований.

І сьогодні поговоримо про ускладнення геморою зовнішнього гемороїдального вузла.

«Часто пацієнти, які звертаються на прийом кажуть, що по всім ознакам у них геморой, але не завжди це так», – пояснює лікар хірург-проктолог “МЕДЛЮКС” Тетяна Тарасівна Гуралюк.

Унаслідок певних причин геморой може ускладнитись тромбозом зовнішніх гемороїдальних вузлів і рідше тромбозом внутрішніх. Тромбоз зовнішнього гемороїдального вузла – такий, начебто «страшний» діагноз. Але насправді не так все погано, головне вчасно звернутись до лікаря, щоб запобігти ускладненням, які можуть виникати із цією патологією.

«І хочу сказати, що тромбоз анальної ділянки це не вирок, а проблема, яка добре піддається медикаментозному чи хірургічному лікуванню», – додає лікар проктолог.

Причиною тромбозів гемороїдальних вузлів є різкий приплив крові до вузла при порушенні його відтоку. Надалі виникає відтік і запалення гемороїдального вузла. Це може бути при важких фізичних навантаженнях, запорах, часто виникає під час вагітності та після пологів, при різкому перепаді температури тіла – перегрівання – переохолодженні. Клінічно ця патологія проявляє себе так – збільшенням або ущільненням гемороїдального вузла з виникненням набряку, та його синюшністю чи в періанальній ділянці. Як правило при цьому виникають больові відчуття, досить інтенсивні. У деяких ситуаціях при тромбозі може спостерігатися некроз гемороїдального вузла, що проявляється або невеликими виділеннями крові, або досить вираженими кровотечами, із виділенням темних згустків. Діагностика даної патології проблем, як правило, не викликає. Достатньо лише простого огляду спеціаліста – проктолога.

У “Медлюкс” ви можете записатись на прийом до лікаря з яким вам буде комфортніше: прийом ведуть Тетяна Тарасівна Гуралюк та Іван Васильович Мельник.

Не зволікайте та подбайте про своє здоров’я вчасно!

Запис: 066 685 91 22

Адреса: Січових Стрільців, 70, м. Івано-Франківськ.

FaceBook: https://www.facebook.com/medlux.ua 
Instagram: https://instagram.com/medluks?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ==

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...