Мед Атлант

“Взяли оплату за політ”. Бійці 10 окремої гірсько-штурмової бригади розповіли, як збили два російські штурмовики Су-25

Відео роботи воїнів “десятки” опублікували у YouTube-каналі бригади, інформує Суспільне.

Один російський штурмовик за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу “Ігла” збив військовослужбовець з Луцька Орест Урин на позивний Адвокат.

“Було чути, що хтось відбився від стада і заблудився. Ми взяли з нього оплату за політ. З позиції — не такий великий огляд. Спочатку звук. Це ж не одразу можна розрізнити, чи РСЗВ летить, чи 155, 152, чи то міномет. Коли йде штурм, важко розібратися, але в той момент мені здалося і я не помилився. Після авіаудару шум змістився з їхньої лінії в сіру зону, фактично по нашій лінії зіткнення. Чуття мене не підвело, був проліт в такій відстані від нас, що вдалося зробити вдалий постріл”, — розповідає боєць на псевдо Адвокат.

“На війні всі способи є прекрасними. Не треба нікого соромитися і боятися, що вони так роблять, а ми ні. На війні важливий кінцевий результат”, — говорить Орест Урин.

Ще один російський штурмовик Су-25 за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу “Перун” збив командир відділення ПЗРК на позивний Чуб. Боєць родом — з Маріуполя. У військо пішов на початку повномасштабного вторгнення РФ. До цього мав бойовий досвід. Захищав Україну з 2014 до 2017 року у складі 51 аеромобільної бригади.

“Емоції не передати словами, вони захоплюють. На все життя буде пам’ять про цей день. Цікаво те, що виїзд був доволі напруженим, велися активні бойові дії. Ми тоді випробовували систему озброєння, яка працювала не дуже. Я просив командирів, щоб нам видали ще одного “Перуна”. Видали. Нам залишався один день до ротації, і якраз перед цим літак залетів у зону ураження і був збитий”, — розповідає боєць на псевдо Чуб.

“Я не хочу жити в країні, де панує мо***ль. Буду робити все, щоб цього не сталося. Зупинити ворога, якщо ти любиш свою державу, маєш обов’язково. В Маріуполі моє житло було знищене саме літаком, тому для мене принципово знищувати ворожу авіацію”, — каже воїн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...