Мед Атлант

Міноборони заявило, що готове вносити нову редакцію законопроєкту щодо мобілізації

Міністерство оборони заявило, що готове вносити нову редакцію законопроєкту щодо вдосконалення мобілізації.

Повідомив міністр Рустем Умєров у Facebook

 “Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Готові виносити його на погодження уряду найближчим часом. Попередню редакцію законопроєкту відкликали. Цей закон потрібен обороні нашої держави і кожному воїну, який зараз на фронті. Потрібен якнайшвидше”.

Умєров підтвердив, що після реєстрації законопроєкту у парламенті команда Міноборони, головнокомандувач Валерій Залужний, начальником Генштабу Сергій Шаптала брали участь в обговореннях та закритих нарадах та пояснювали необхідність цього рішення.

За словами міністра, в МОУ “почули та врахували всі застереження”. Умєров наводить меседжі, які лунали і які хочуть закласти в новий закон, однак не конкретизує, як це буде зроблено.

“Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо. Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кілька місяців відпустки. Це чесно. Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно. Зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи великої війни”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...