Мед Атлант

На Калущині демонтували пам’ятники радянським воїнам

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну рішеннями Калуської міської ради на території громади було перейменовано 21 вулицю (8 у Калуші і 13 у старостинських округах).

У 2022 році на підставі рішень виконавчого комітету Калуської міської ради були демонтовані два пам’ятні знаки: меморіальної дошки і барельєфа Бориса Сапункова на пл. Героїв, 1та барельєфи медсестер Клюєвої та Гусєвої на вул. Медична, 8, повідомляє Калуська міська рада.

Протягом 2023 року демонтовано пам’ятники радянським воїнам у селах Вістова, Пійло та на старому цвинтарі в Калуші. У  селах Копанки та Голинь на двох пам’ятних знаках демонтовані символи та тексти, пов’язані з російською федерацією та її колоніальною спадщиною.

В 2024 році продовжиться робота над виконанням рішення виконавчого комітету Калуської міської ради щодо демонтажу пам’ятника в с. Боднарів.

Також у березні 2023 року було демонтовано пам’ятник російському науковцеві Дмитру Менделєєву перед будівлею Калуського фахового політехнічного коледжу. Монумент російському вченому перебував на балансі коледжу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...