Мед Атлант

В Івано-Франківську засудили бойовика «днр»

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Кіровоградщини, який воював проти України у складі військових формувань «днр».

Обвинувачений вчинив державну зраду, тобто діяння умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України; перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, передає Галичина.

В кінці березня 2019 року, точну дату встановити не виявляється за можливе, громадянин України вступив на військову службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «ДНР», зокрема до т.зв ОБТФ «Каскад» (оперативно-бойове тактичне формування «Каскад»), де зайняв посаду командира відділення. У середині червня 2023 року, під час бойових зіткнень із Силами оборони України в Запорізькій області отримав поранення та на даний час перебуває на лікуванні у військовому госпіталі в м. Донецьку.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia), який показань суду не надавав та будь-яких клопотань від останнього на адресу суду не надходило.

Суд визнав його винуватим і призначив йому покарання за сукупністю злочинів – у виді позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п`ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченому ОСОБА_8 рахувати з моменту його фактичного затримання.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено в Івано-Франківському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...