Мед Атлант

Медведчук через суд хоче повернути громадянство, мандат та зняти санкції

Колишній депутат від забороненої ОПЗЖ і кум російського диктатора Володимира Путіна Віктор Медведчук, обвинувачений в Україні у державній зраді, в українських судах вимагає повернути йому громадянство й депутатський мандат, а також зняти санкції, накладені РНБО.

Повідомляє Hromadske.

 Медведчук зараз мешкає в москві. У росії він створив “політичний рух” “Другая Украина”, учасники якого повторюють або доповнюють меседжі російської пропаганди.

У публічному полі Медведчук звинувачує Україну в небажанні завершити війну — мовляв, це українська влада “нескінченну кількість разів заявляє, що ніякий мир їй не потрібен — а тільки більше зброї та грошей”.

10 січня 2023 року президент Володимир Зеленський припинив громадянство України для колишніх депутатів від забороненої “Опозиційної платформи — За життя” Тараса Козака, Рената Кузьміна та Віктора Медведчука, а також Андрія Деркача. Це рішення ухвалили “на підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України”.

Згідно з Конституцією, у разі позбавлення громадянства припиняються і депутатські повноваження, тож наступного дня Рада позбавила усіх цих парламентарів їхніх мандатів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...