Мед Атлант

З чого пити віскі: різновиди склянок для напою та відмінності між ними

Віскі — смачний благородний алкоголь, який варто пити лише зі спеціальних келихів та невеликим порціями. Хороший напій не вимагає закуски, для преміального купажу достатньо кави та сигари. Тара для споживання віскі робиться зі скла та кришталю. Скляні склянки — ідеальний варіант для частого використання. Зазвичай вони мають товсті стінки та гладку поверхню. Низька теплопровідність гарантує, що напій залишатиметься холодним протягом тривалого часу. Фужери для віскі можуть бути зроблені з загартованого або не загартованого скла. Вироби з кришталю — чудовий варіант для святкового застілля. Кришталь — дорогий і тендітний матеріал, чутливий до змін температури, проте келихи мають цікавий візерунок і розкішний вигляд.

Замовити оригінальний і якісний віскі за доступними цінами можна за посиланням https://fozzyshop.ua/300348-viski. А які види келихів існують під цей напій, поговоримо далі у статті.

2r-cvIAHjWtbDcEGfx62PbqsAU5NmSEzyU5uHIwW9GW_LPlpt5D3Nen4gnZnKaKundyvaViWFTxdiALjHtqny3jh74eyBiPdE7pC0419BIb5SUcUcu7_T5UBjlmDchB9FZqCtcBWtnXSU2W4iSGIl8c

Види склянок для віскі

Для вживання віскі сучасні гурмани використовують спеціальні келихи, які відрізняються формами та розміром. Ними користуються як професіональні сомельє, так і звичайні споживачі. За допомогою таких келихів можна провести дегустацію різних сортів віскі, щоб зловити всі грані смаку й аромату. Розглянемо їх більш детально:

    1. Тумблер (рокс) — класична склянка з прямими стінками й товстим дном. Вона чудово підходить для коктейлів на основі віскі та популярна в усьому світі. З тумблерів можна вживати також інший алкоголь, наприклад, скотч чи ром. У часи, коли форм для льоду не існувало, барменам доводилося ламати лід руками, а потовщене дно таких склянок уповільнювало танення льоду.

    1. Гленкерн — склянка, яка спеціально розроблялася для споживання віскі. Вона має вузьку верхню частину та широке дно, саме така форма утримує аромат та покращує смакові якості напою.

    1. Ноузинг — нагадує фужер-тюльпан, проте звужений зверху. Завдяки широкому дну та високій ніжці в ньому концентрується велика кількість пари, тому він вважається келихом для дегустації елітних сортів віскі.

    1. Сніфтер — має виражену форму кулі з короткою ніжкою. Об’єм келиха вміщує до 600 мл напою, проте головне в ньому — можливість понюхати віскі, відчути тонкий смак і насичений аромат напою. Сніфтери ідеально підходять для односолодових віскі чи змішаних сортів великої витримки.

    1. Тюльпан — за формою нагадує бутон однойменної квітки, а її довга ніжка схожа на фужер. Він здатен повністю передати весь смак і аромат алкоголю, тому доволі популярний серед шанувальників міцних напоїв. Наповнюється лише до рівня найширшої частини, що дозволяє сконцентрувати весь смак і аромат в нижній частині келиха.

  1. Шорт-гласс — відомий як склянка «рокс» або «олд-фешнд», має велику основу та прямі стінки. Цей тип келиха ідеально підходить для коктейлів на основі віскі, таких як Олд Фешнд і Віскі Сауер. Шорт-гласс часто використовується для різноманітних змішаних напоїв із льодом завдяки своїй міцності та довговічності.

Ви можете обрати індивідуально склянку для віскі залежно від обставин та особливих уподобань. Головне, щоб вона була комфортною і дозволяла вам насолоджуватися улюбленим алкоголем.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...