Мед Атлант

НАБУ завершило розслідувати справу про будівництво школи у Чукалівці

Правоохоронці завершили розслідування щодо заволодіння понад 14,8 млн грн під час будівництва школи в селі Чукалівка Івано-Франківської області. Під підозрою підприємець, директор будівельної компанії та експосадовець.

Про це повідомили Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

За даними слідства, у 2021 році підприємець у змові з директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області розробив схему заволодіння коштами Івано-Франківської ОДА.

Так, Управління уклало з підконтрольною компанією договір на будівництво в межах державної програми «Велике будівництво» шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн грн.

У вересні 2022 року у зв’язку з припиненням діяльності Управління капітального будівництва об’єкт передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації.

Як з’ясувалось, Управління встигло перерахувати компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками. Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 млн грн, так і залишилась на папері.

Цими коштами учасники схеми заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації, кажуть слідчі.

Наразі у справі троє підозрюваних:

  • підприємець, який, за даними слідства, організував схеми (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України);
  • ексдиректор Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ);
  • директор будівельної компанії (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ).

Їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначимо, що на сайті держзакупівель Prozorro можна знайти тендер на будівництво навчально-виховного комплексу у Чукалівці. Переможцем аукціону стало ТОВ «Украгробуд-Інвест» з Косівського району, яке запропонувало провести роботи за 45,6 млн грн.

Як пише Zaxid.net, школу в Чукалівці почали зводити ще у 1992 році. Наразі в селі діє початкова школа, де навчаються приблизно 40 учнів. Інші діти змушені ходити до сусідніх сіл.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...