Мед Атлант

Як використовується натрію хлорид?

Як використовується натрію хлорид?

У медицині використовується чимало різноманітних розчинів із різними цілями. Один із найпростіших і популярніших – натрію хлорид. Він застосовується у всіх медичних установах та доступний до придбання в кожній аптеці. А за посиланням https://liki.ua/ru/shop/brands/natriyu_hlorid-7529 зручно дізнатись, які обʼєми розчину та за якою ціною наявні у мережі поблизу. Сайт Liki.ua допоможе придбати за найкращою вартістю практично будь-який препарат та товар медичного призначення. 

Що таке натрію хлорид? 

Дана рідина являє собою хімічну сполуку, що складається з атомів натрію (Na) і хлору (Cl). Вона є однією з найпоширеніших у природі. По суті це просто розчин солі, яку ми використовуємо навіть вдома на кухні. Тим часом натрій хлорид є важливим електролітом у людському організмі й відіграє ключову роль у забезпеченні нормальної рівноваги рідини та електролітів, тому широко використовується в медицині. Такий розчин виготовляється при певній концентрації солі (вона становить 0.9%) і розливається у стерильну тару різного об’єму – контейнери, пакети, ампули, флакони, пляшки. 

Застосування розчину 

Цей фізіологічний розчин використовується у медицині для таких цілей:

  • Відновлення балансу рідини й електролітів, що особливо важливо при тяжкій діареї, блюванні або інших станах, що спричиняють дегідратацію. За необхідності зробити це швидко, розчин вводиться внутрішньовенно.
  • Зменшення концентрації лікарських препаратів, що застосовуються способом ін’єкцій або внутрішньовенного введення.
  • Промивання ран, бо розчин має концентрацію солі, подібну до тої, що властива тілу людини, тому не подразнює тканини.
  • Збереження та очищення контактних лінз перед використанням тощо.

Натрій хлорид застосовується при проведенні різних медичних процедур і терапії. При використанні його для певних цілей можна проконсультуватися з медичним працівником щодо доцільності та потрібної кількості фізіологічного розчину. В цілому це безпечний і простий засіб, який можна придбати в аптеці вільно і за прийнятною ціною. 

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...