Мед Атлант

СБУ повідомила про підозру в держзраді прокремлівському пропагандисту Михайлу Шпіру

Служба безпеки зібрала докази державної зради «політексперту» з телеканалів Медведчука Михайлові  Шпіру. Це колишній мешканець Прикарпаття, який зараз переховується на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Про це повідомило управління СБ України в Івано-Франківській області.

Фігурант був частим гостем на телеканалах Медведчука, а у 2020 році втік до москви. За матеріалами СБУ в червні 2023 року він уже отримав заочний вирок за свої дії у вигляді 10 років тюрми з конфіскацією майна.
Зокрема, кіберфахівці СБУ виявили докази його співпраці з російськими спецслужбами. На початку повномасштабного вторгнення рф Шпір став одним з основних рупорів кремля, який публічно підтримав путіна в агресивній війні проти України.
Встановлено, що саме він санкціонував підрив російськими військами вежі українських операторів мобільного зв’язку та телерадіомовлення, коли вони втікали з правобережжя. Шпір публічно закликав російський генштаб скоригувати ракетні удари по енергооб’єктах нашої держави, щоб повністю вивести їх із ладу.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...