Мед Атлант

“Слова, які набули змісту”: у Франківську відкрили виставку графіки Нікіти Тітова

11 квітня в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилась виставка графіки Нікіти Тітова під назвою «Слова, які набули змісту».

Виставка експонується в рамках 15-річчя авторського мистецько-реставраційного проєкту «Врятуймо скарби разом». Цей унікальний для України проєкт є прикладом неповторного та результативного співжиття цільових культурних індустрій і громади.

“Виставка, яка відкрилась сьогодні йде в рамках нашого проєкту “Бог між нами”, який існує два роки. Він почався з виставки моїх плакатів. Вся ця історія, яку ми створюємо з Валерієм Твердохлібом та Яремою Стецик, вона абсолютно жива, ці зали постійно наповнюються чимось новим. Саме сьогодні ми вирішили показати дві частини, два напрямки моїх робіт – це проєкт “Слова, які набули змісту”, або чорна серія, вона присвячена словам, які ми знаємо з дитинства. Поки ці слова не наповнились тим змістом, на жаль, доволі болючим і важким, через війну. Зараз кожне це слово відгукується певною подією, дією наших військових, волонтерів, “- каже художник Нікіта Тітов.

На виставці експонують 24 плакати з «Чорної серії» графіки та 9 картин Нікіти Тітова.

Автор каже, що все почалось зі слова “Гідність”.  Нікіта Тітов не планував робити серію, але з кожним новим словом вона вимальовувалася сама і триває досі. В автора є велика надія, що з часом за допомогою своїх робіт, зможе збирати більше грошей для потреб військових.

Одну з робіт представлених на виставці, Нікіта Тітов подарував музею, як вдячність Франківську і франківцям. Виставка буде експонуватися в Ратуші до початку червня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...