Мед Атлант

Батьки трьох та більше дітей втрачатимуть право на відстрочку за несплату аліментів

Вже за місяць чинності набере новий закон про мобілізацію. Згідно з ним незабаром батьки трьох і більше дітей втрачатимуть право на відстрочку за несплату аліментів хоча б за 1 дитину понад 90 днів. А ТЦК та СП отримають доступ до даних таких чоловіків.

Повідомив Стопкор.

Отже, за несплату аліментів хоча б за одну дитину понад три місяці чоловіки втрачатимуть право на відстрочку, навіть, якщо вони є батьками трьох або більше неповнолітніх дітей. Водночас, у ТЦК отримають доступ до бази даних про заборгованість.

Станом на зараз стаття 23 мобілізаційного закону дозволяє відстрочку від мобілізації військовозобов’язаним жінкам і чоловікам, “на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років”. Але у новій версії законопроєкту, тих, хто не сплачує аліменти може очікувати мобілізація.
У Міністерстві юстиції повідомили, що станом на 1 березня 2024 року на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебуває 520,2 тис. документів про стягнення аліментів.

“Ця кількість може змінюватися щомісяця. Але не принципово. У середньому по країні чисельність неплатників аліментів — не менш ніж пів мільйона. Що дуже високий показник на все населення навіть до 40 млн”, — зазначив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...