Мед Атлант

Премії – для своїх? Місцеві учасники АТО, які працюють в муніципальній варті, не задоволені порядком розподілу премій в колективі

Сьогодні, 1 вересня, голова міської асоціації ветеранів АТО Василь Андріїв та ще кілька франківських атовців завітали до мера, аби висловити своє обурення з приводу внутрішньої політики в КП “Муніципальна варта”. Атовці переконані, що “своїх” преміюють більше, а їх, які працюють без вихідних, чомусь фінансово заохочують менше. Крім того, не розуміють, чому більша половина “вартових” – не місцеві.

Андріїв пообіцяв меру надати питанню публічного розголосу і виставив у фейсбук розрахунок по місячній зарплаті і надбавках “вартових”.

Наші атовці працюють майже без вихідних, постійно на вулицях і отримують максимум 50-60% премії, а є серед працівників немало приїжджих, які кілька разів на місяць з’являються на роботі й отримують щомісяця 100% премію. Люди обурені й не розуміють такої роботи. Один з франківських атовців через таку несправедливість уже звільнився. Інші – на межі, – каже Андріїв.

І додає, що на початку створення комунального підприємства було обумовлено, що серед його працівників більшість має складатися з місцевих учасників АТО.

А що маємо зараз. Зі штату 40 чоловік, лише 18 – учасники АТО з яких тільки половина – з Івано-Франківська. Решту – цивільні. Взагалі не розумію, що серед працівників роблять пенсіонери поліції? А в той час сотні наших бійців шукають роботу на біржі, – обурюється Андріїв.

Атовець каже, що мер пообіцяв в понеділок зібрати з цього питання збори на яких заслухати Кухарука.

Андріїв пояснює, що міські атовці будуть наполягати, аби вартові більше займалися безпекою на вулицях, бо наразі, як каже, їхня робота малопомітна. Хочуть почути чим загалом займається муніципальна варта і за яким принципом формує колектив.

До теми: “Муніципальні вартові” планують придбати комп’ютер для відеоспостережень за 65 тисяч гривень

Франківські “муніципальні вартові” охоронятимуть місто на двох позашляховиках

Франківській “Муніципальній варті” передали комп’ютерну техніку на мільйон гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...