Мед Атлант

Громада на Прикарпатті звернулась до глав ГПУ та МВС через двох осіб, які “тероризують” село. ФОТО

Селяни кличуть керівників МВС і ГПУ забезпечити чесне розслідування справи.

Двоє жителів Ланчина, батько та син, відлупцювали місцевих таксистів. Тепер вони кажуть, що це був самозахист, ідеться в сюжеті ТСН.

На відео з камер спостереження видно, як чоловік у червоній куртці з пістолетом у руці, а поруч у чорному светрі  його син лупцюють беззбройних таксистів і зганяють злість на їхніх запаркованих машинах. Перепало навіть випадковій перехожій, яка знімала сутичку на телефон, аби потім показати поліції.

Старший вхопив в мене телефон і почав об землю кидати. Я просила. Він мене обматюкав, потім раз по лиці вдарив, потім по шиї, – розповіла потерпіла Любов Голіней.

Адвокат нападників пояснює, що це був самозахист – мовляв, 22-річного молодика зацькували односельці, а батько приїхав на допомогу з начебто іграшковим пістолетом.

 Хлопець на машині приїхав у село. Вийшов з дівчиною по воду. Декілька осіб до нього пристали. Один з них схопив арматуру, наніс декілька ударів по тілу, – каже Роман Микитюк.

Його клієнт має відеодоказ цим словам, проте ТСН його не дає. Натомість у мережі поширене відео з камери спостереження, де видно, що молодик справді приїжджає в центр села, виходить, проте не з дівчиною, а з биткою в руках, та прямує до таксистів. Камера фіксує, як таксисти силою забирають у нього битку, один із натовпу починає гнатися за парубком.

 Жителі Ланчина кажуть, що батька та сина люди боялися, бо вони вже давно тероризують селище, проте після цієї сутички терпець урвався.

На сесії ми прийняли звернення до Генпрокурора та до міністра МВС, щоб взяли під особистий контроль розслідування цієї кримінальної справи, – заявив заступник селищного голови Ланчинської ОТГ Михайло Грисько.

Поспілкуватися з нападниками не вдалося, а от жінка підходить на вулиці до журналістів і представляється родичкою нападників. Із нею є начебто свідки сутички.

Ми всією родиною щиро вибачаємося перед всіма постраждалими. Він завдав тілесні ушкодження тим людям. А вони нам надали за цей тиждень ще більше травму – моральну, – каже племінниця одного з нападників Жанна Оленюк.

У поліції кажуть, що йдеться про хуліганство із завданням тілесних ушкоджень. Батькові та сину оголосили підозру.

Сина по місцю проживання наразі немає. Де він зараз, ми не знаємо, тривають його пошуки. А батьку вручили повістки, – розповів керівник районної поліції Павло Федій.

У понеділок обом чоловікам суд має обрати запобіжний захід. Якщо син так і не з’явиться, його оголосять у розшук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...