Мед Атлант

На Прикарпатті продаючи ікони, чоловік пограбував двох літніх жінок

Нещодавно у Рогатині відбувся суд над обвинуваченим у грабежі.

Як йдеться у матеріалах справи, 6 червня минулого року обвинувачений, до слова, раніше засуджений, приїхав у с. Воскресинці Рогатинського району. Мета поїздки була начебто у продажі предметів релігійної атрибутики.

Він зайшов до літньої жінки, показав частину речей та попросив у неї пожертвувати гроші. Жінка погодилася й пішла в будинок. Чоловік приніс до її дві ікони у дерев`яних рамах та іконостас. У потерпілої випала книга з коштами, а обвинувачений, вдаючи, що допомагає зібрати розсипані на підлозі гроші, забрав їх. Там було 5 500 гривень. Інші гроші (2800 грн) чоловік вирвав  з рук старенької. Предмети релігійної атрибутики залишив і  покинув будинок.

8 вересня обвинувачений приїхав у с. Бовшів Галицького району та знайшов тут нову жертву. До будинку жінки він приніс дві ікони у дерев`яних рамах. Потерпіла погодилася пожертвувати кошти. Цього разу чоловік вирвав з рук 13 тисяч гривень, з яких відрахував та відкрито викрав 5 500 гривень, а решту грошових коштів повернув потерпілій.

На судовому засіданні визнав себе винним. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати, оскільки має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей та дружину, яка хворіє. Грошові кошти потерпілим під час досудового розслідування повернув в повному обсязі.

Суд його визнав чоловіка винним й призначив покарання – два роки умовно.

Читайте також: У Франківську засудили двох чоловіків, що обкрадали автівки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...