Мед Атлант

Британія заморозила російські активи на понад 20 мільярдів доларів

Британський уряд заявив, що заморозив активи на загальну суму 18 мільярдів фунтів стерлінгів (20,5 мільярда доларів), які належать російським олігархам та іншим особам й організаціям, проти яких були запроваджені санкції через вторгнення Росії до України.

Про це повідомляє Reuters.

“Ми запровадили найжорсткіші санкції щодо Росії, і це завдає шкоди їхній військовій машині. Наше послання ясно: ми не дозволимо Путіну досягти успіху в цій жорстокій війні”, — сказав Ендрю Гріффіт, молодший міністр уряду в Казначействі королівства.

Як зазначає видання, на цей час Велика Британія піддала санкціям понад 1200 фізичних осіб та понад 120 організацій у Росії. Частина з них спрямована проти відомих бізнесменів, компаній та політиків.

За даними Управління щодо здійснення фінансових санкцій Великої Британії, яке входить до складу Міністерства фінансів, Росія обійшла Лівію й Іран та стала країною, щодо якої запроваджена найбільша кількість санкцій. Заморожені російські активи на 6 мільярдів фунтів стерлінгів перевищують суму усіх інших британських санкційних режимів.

Уряд королівства почав запроваджувати заборони на поїздки, заморожувати активи та запроваджувати інші санкції 24 лютого, у перший день російського вторгнення в Україну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...