Мед Атлант

На Франківщині готують нові графіки вимкнень електрики: хочуть зробити 12 на 12

Прикарпатські енергетики готують нові графіки вимкнень електроенергії.

Про це говорили сьогодні, 12 грудня, в Івано-Франківську на нараді ОВА, яка стосувалася забезпечення електроенергією мешканців області.

Наразі відомо, що “Прикарпаттяобленерго” відтепер планує відключати від електроенергії не лише житлові будинки, але й середній та великий бізнеси.

Ззараз складаємо графіки, в який вимкнемо весь без виключень бізнес. Їх погодимо з ОДА. Також ми пропонуємо долучити до вимкнень споживачів, які на одній лінії з критичною інфраструктурою лікарнями, котельнями тощо, – сказав технічний директор ПАТ “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник.

Сеник наголошує, що раніше представників великого і середнього бізнесу не обмежували, щоб люди могли заробляти кошти. Проте стандартних вимкнень недостатньо.

Ми пропонували, аби вимкнення проводили балансоутримувачі житлових будинків. Почали переговори з мерією Франківська, а також плануємо долучати Калуш, Коломию, Долину, можливо, Надвірну. Так ми зможемо перейти на графік 12 на 12.

Додамо, що “Укренерго” зменшує ліміти використання електрики в області, тому людям зараз необхідно ще більше економити, а владі області порушувати це питання вже перед центральною владою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...