Мед Атлант

Байден підписав бюджет США з «вирішальною допомогою Україні»

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав державний бюджет країни на наступний рік, який містить майже $45 млрд допомоги Україні та союзникам.
Про це повідомляється на сайті Білого дому та сторінці Джо Байдена в Twitter.

Байден назвав цю допомогу «вирішальною». Крім того, бюджет на $1,7 трлн передбачає інвестиції в медичні дослідження, безпеку, охорону здоров’я ветеранів, відновлення після катастроф, фінансування VAWA.

Як розподілять кошти?

Як розповіла пані посол України в США Оксана Макарова, витрати на оборонну допомогу складуть 28,4 млрд доларів:

  • 9 млрд доларів у межах Ініціативи надання безпекової допомоги Україні;
  • 11,88 млрд доларів на поповнення американських запасів обладнання, що надіслано до України;
  • 6,98 млрд доларів на Європейське командування операцій та пов’язану діяльність — для підтримки місій, на розвідку тощо;
  • збільшення до 14,5 млрд доларів граничної суми оборонного обладнання, яке президент США має повноваження передавати Україні, а також надання 560 млн доларів Держдепу США для безпекової допомоги Україні та іншим союзникам.

Ще 13,37 млрд доларів економічної та бюджетної підтримки уряду України, включно з енергетичною безпекою, а також для допомоги іншим країнам, на які вплинула війна в Україні. Також 4,92 млрд доларів буде виділено на гуманітарну допомогу.

Окрім того, у Держдепі США анонсували додаткові 850 мільйонів доларів допомоги у межах своєї Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...