Мед Атлант

Дозвілля на канікулах: у Франківську запрацювали зимові школи

У Івано-Франківську вперше запрацювали зимові школи.

На базі гуртків та позашкільних клубів діти від 7-ми до 18 років на час канікул зможуть обрати та безкоштовно відвідувати заняття, йдеться на сайті міського голови.

«Зараз тривають зимові канікули, вони будуть до 26 лютого. Тому було прийнято рішення посилити роботу позашкілля, позашкільних гуртків. І для того в кожному районі міста в нас є позашкільні гуртки, позашкільні клуби, де діти зможуть поспілкуватися, провести різноманітні майстер-класи, навчитися виробляти різноманітні речі, у деяких клубах ми проводимо навчання з підготовки до ЗНО», – розповідає детальніше про зимові школи заступниця міського голови, директор Департаменту освіти Вікторія Дротянко.

Реєстрація, за словами головної освітянки міста, розпочалась ще 27 грудня. Наразі виявили бажання відвідувати зимову школу понад 3 тисячі школярів. Керівник авіамодельної лабораторії Богдан Рапалюк розповідає, гурток займається конструюванням, виготовленням, а також запуском моделей літаків. Також виготовляють і ракети. Головний напрям – це радіокеровані літаки.

«Два наших вихованці вже на фронті. І їм навчання тут дуже допомогло. Запускають «Лелеку», і інші дрони. Гурток перспективний дуже, технічний вид спорту. Ми беремо участь в змаганнях: міських, обласних, в чемпіонаті України. В першості Європи та світу. Але для цього треба попасти в збірну України. В нас навіть дівчата є, вони досить акуратно працюють. Тому запрошуємо бажаючих. Заняття в нас безкоштовні», – розповідає керівник авіамодельної лабораторії Івано-Франківська Богдан Рапалюк.

У Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді щодня людно. Тут авіа, ракетомоделювання, технічний дизайн, а також фотосправа, малювання, в’язання та інше. Загалом 18 різноманітних гуртків.

У Центрі науково-технічної творчості наразі навчається понад 1500 тисячі школярів. Директор Центру Іван Мних запевняє, секції працюють від ранку і до вечора, а тому місця у гуртках вистачить усім, хто зареєструвався і матиме бажання відвідувати заняття.

«Ми маємо 20 закладів по місту, де з будь-якої частини міста можуть діти прийти і там наші керівники працюють. Можна вибрати гурток, який вони захочуть. Хто може прийти? Приходять всі, безкоштовно навчаємо, є діти, які внутрішньо переселені. Вони збільшуються з кожним днем, тому що канікули йдуть, вони десь хочуть зайнятися, питають. Тому ми тут завжди відкриті, завжди приймаємо тих, хто хоче вчитися», – зазначає директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Іван Мних.

Не тільки технічний напрямок. У Івано-Франківську також діють гуртки танців, спортивні секції, заняття з рукоділля та інші творчі майстерні. До зимової школи вже зареєструвалися понад 3 тисячі юних франківців. Оскільки цьогоріч канікули розтягнуться до 26 лютого, в школярів є можливість обрати улюблене заняття.

«Якщо говорити про Центр технічної творчості, то тут звісно, що акцент на технічну таку освіту і на технічні навички та вмілості. Тому є можливості вчитися і є можливості свій час розпланувати в цей час, коли такі довгі канікули. Діти мають можливість займатися гуртковою роботою не тільки, коли канікули, а постійно. Це важливо, тому що діти мають мати практичні вмілості, тобто можливості. І треба виявити, яке є покликання і дар. В когось це малювання, в когось це може бути спорт або технічна освіта, електроніка, робототехніка тощо. Якраз діти в цей період часу у цьому віці вони пробують себе. І дуже важливо, щоби вони спробували та вирішили: це моє чи не моє», – підсумував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

І вже після закінчення канікул, якщо школярам сподобаються гуртки та секції, які вони оберуть, їх зможуть відвідувати й під час навчального процесу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...