Мед Атлант

Рік у полоні. У Франківську провели акцію до річниці виходу захисників з “Азовсталі”

На Вічевому майдані в Івано-Франківську 19 травня відбулася акція до річниці виходу захисників з “Азовсталі”.

Під час її проведення рідні азовців нагадали суспільству про своїх дітей, що перебувають у полоні, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

“Сьогодні минає рік. Страшний рік, який ми не живемо — ми існуємо. Постійно в голові кілька слів: Маріуполь, “Азовсталь”, евакуація, полон, теракт. І вже рік ця невідомість”, — каже мама полоненого азовця Зоряна.

Її син, 21-річний Ігор, упродовж року перебуває в полоні. Востаннє вона отримала повідомлення від сина у квітні 2022 року. Відтоді ані від нього, ані від представників української влади чи міжнародних інституцій жодної інформації немає.

Вони виконали наказ, вийшли заради збереження життя. Їм обіцяли під гарантії Женевських конвенцій, що за два-три місяці їх обміняють. Сьогодні рівно рік, коли від хлопців — жодної звісточки”, — говорить Зоряна.

Колега Зоряни по роботі Галина прийшла на акцію, щоб привернути увагу суспільства.

“Ми підтримуємо всіх. І просимо, щоб влада, уряд — всі звернули увагу. Це ж — наші діти, наші воїни, наші захисники. І якщо ми будемо байдуже стояти осторонь — то хто ж тоді постоїть за них? Будемо боротися до кінця. Так, як боролися вони”, — каже Галина.

Співорганізаторка акції, мама 25-річного полоненого бійця Ірина розповідає, що нещодавно Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив інформацію, що її дитина жива.

“На цей час я вдячна командиру, що принаймні тримає з нами зв’язок. Хоча ми не знаємо, в якому стані наші діти, де вони перебувають, але ми знаємо, що вони живі. І коли командир подзвонить і запитає: “Як Ви?”, — це вже багато. Бо ти розумієш, що наші діти не залишилися на самоті, що їх пам’ятають”, — каже Ірина.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...