Мед Атлант

У Польщі кажуть про причетність рф і Білорусі до нападів на прикордонників

Про це у Twitter повідомив уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору, речник міністра-координатора з питань спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

“Повторюються напади на патрулі Прикордонної служби, які захищають кордон з Білоруссю. Значно почастішали спроби штурму кордону. Білоруські та російські спецслужби краще організовують та керують іноземцями. Функціонери спецслужб РБ та РФ знову на першій лінії”, — йдеться у дописі Жарина.

Він зазначив, що через напад нелегальних мігрантів на польський прикордонний патруль 20 травня було пошкоджено лобове скло службового автомобіля. А серед агресивно налаштованих нелегалів багато людей із закритими обличчями. Станіслав Жарин зауважив, що білоруські спецслужби, яким надають допомогу колеги з РФ, “весь час намагаються створити шлях нелегальної міграції через Польщу”.

Жарин додав, що гібридна операція проти Польщі триває, а головним бенефіціаром дій проти ЄС залишається Росія.

“Запуск нелегального міграційного маршруту проти НАТО був частиною агресивних дій проти Заходу. Росія все ще сподівається дестабілізувати регіон”, — йдеться у дописі Жарина.

1 травня речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська повідомляла, що країна завершує монтувати електронне загородження на кордоні з Білоруссю. За інформацією речниці, вже встановили 206 км електробар’єру, залишилося це зробити на ділянці 150 м, але заважають погодні умови.

У жовтні минулого року Польща добудувала стіну на кордоні з Білоруссю завдовжки 187 кілометрів. Висота побудованої “стіни” — 5,5 м. Огородження зроблено зі сталевих панелей висотою 4,5 м з колючим дротом нагорі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...