Мед Атлант

Генсек ООН надіслав листа Путіну про необхідність продовження “зернової угоди”

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутеріш надіслав 11 липня листа президенту країни-агресора РФ Володимиру Путіну з пропозиціями щодо продовження Чорноморської ініціативи.

Про це 12 липня повідомив прессекретар генсека Стефан Дюжаррік, якого цитує пресслужба ООН.

“У межах своїх постійних зусиль у цьому напрямі генеральний секретар надіслав учора листа президенту Російської Федерації Володимирові Путіну, у якому виклав пропозицію, спрямовану на гармонізацію життєво важливої подальшої реалізації Меморандуму про взаєморозуміння із життєвою необхідністю підтримки функціонування Чорноморської ініціативи”, – зазначив прессекретар.

За його словами, мета пропозицій полягає в тому, щоб усунути перешкоди, які заважають проведенню фінансових операцій через “Российский сельскохозяйственный банк”, і одночасно забезпечити продовження постачання українського зерна через Чорне море.

“Генеральний секретар, зі свого боку, і далі наголошуватиме на вирішальному значенні експорту продовольства й добрив як з Російської Федерації, так і з України для глобальної продовольчої безпеки. Його головною турботою залишається доля вразливих верств населення в усьому світі, які можуть найбільше втратити від розриву стамбульських домовленостей та ймовірного подальшого зростання світових цін на продовольство й добрива”, – додав Дюжаррік.

Secretary-General António Guterres briefs reporters on his priorities for 2020 and the work of the organization.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...