Мед Атлант

Болгарія відправила Україні найбільший пакет військової допомоги

Найбільший одноразовий пакет військової допомоги, що включає 100 одиниць бронетехніки з арсеналу болгарської поліції, переважно бронетранспортери, відправили до України, що стало першим офіційним рішенням Софії допомогти Києву важкою технікою, заявила влада Болгарії в четвер.

Як повідомляє європейське видання Euractiv у п’ятницю, військову техніку закупили 40 років тому, і вона ніколи не використовувалася за призначенням.

“Водночас це призводить до витрат на зберігання і технічне обслуговування…Українці потурбуються про те, щоб ця техніка стала їм у пригоді”, – сказав депутат Івайло Мірчев із правлячої коаліції “Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія”.

Про рішення щодо бронетехніки було оголошено через тиждень після візиту президента України Володимира Зеленського до Болгарії.

Видання зазначає, що це перша військова посилка з Болгарії до України, інформацію про яку опубліковано. Військова допомога досі була секретною, але неофіційна інформація полягала в тому, що Болгарія допомагала Україні боєприпасами.

Зі свого боку Болгарія сподівається отримати заміну військового потенціалу від США після надання бронетехніки. Болгарська армія оголосила про замовлення майже на $1 млрд на закупівлю сучасної західної бронетехніки для піхоти, але процедуру ще не завершено.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...