Мед Атлант

Марцінків провів традиційну велоінспекцію: перевіряв безпеку в закладах освіти. ФОТО

На велоінспекцію традиційно виїхали комунальники, заступники міського голови та очільник міста Руслан Марцінків. Обрали маршрут для перевірки неочікуваний.

Цього разу вирушили у мікрорайон Майзлі. Вулицею Незалежності, через міст і убік вулиці Мерінова. Дорогою міський голова помічає недоліки та дає доручення комунальникам навести лад зі сміття та вирівняти дорожнє покриття. Далі інспекція на роверах вирішує перевірити дошкільний та навчальний заклади цього мікрорайону, йдеться на сайті міського голови.

У закладі у дитсадку №15 «Гуцулочка» тепло. Тут, розповідає, завідувачка, опалення увімкнули 18 жовтня, одразу після розпорядження. Також подбали і про безпеку дітей – розширили та покращили приміщення укриття.

«Достатній температурний режим, тепла підлога на першому поверсі. Яку ми зробили за програмою «НЕФКО», маємо рекуператори, дають можливість циркуляції повітря і регулювання температури повітря такої, яка потрібна у приміщенні. Дивлячись, яке приміщення. В одних приміщеннях 19, в одних 20, ми регулюємо, звичайно, щоби не було перегріву. Укриття для 180 осіб. Щоденно відвідують 140-150 вихованців і плюс працівники закладу. Тому повністю можемо забезпечити укриттям наших здобувачів освіти», – розповідає завідувачка ЗДО №15 «Гуцулочка» Світлана Головенко.

А далі велоінспекція попрямувала до ліцею №15. Тут також, запевняє, директор, школярі не мерзнуть. Опалення увімкнули 20 жовтня, тому тепловий режим у класах комфортний для учнів. Також цього навчального року у школі розширили укриття, залучивши цокольні приміщення. Зараз у ліцеї №15 діти навчаються у дві зміни. Відповідно у першу зміну 20 класів, у другу – 19. Усі учні вчаться офлайн.

«Ми розширили можливість безпеки для дітей, розширили кількість місць в укриттях. Задіяли цей зал, боксерський, ще ряд приміщень. Задіяли кабінет праці та буфет. І от нам допоміг локомотиворемонтний завод, дали нам 52 лавки, хороші і якісні, на металевій основі. 52 лавки, де ми можемо по 4-5 дітей посадити, і нам вдалося збільшити на цю кількість місць, тому ми змогли вийти повністю у звичайний режим роботи, хоча й у дві зміни», – каже директор ліцею №15 Василь Бойчук.

Сьогоднішня інспекція на роверах видалась ефективною. Заклади освіти, у яких побували міський голова та його заступники, теплі та безпечні. Також під час ранкового об’їзду Руслан Марцінків похвалив комунальників за виконані у цьому мікрорайоні доручення.

Незабаром сезон велоінспекцій завершиться, але тільки на зимовий період. Вже наступного року з настанням тепла очільник міста, його заступники та комунальники знову вирушать на своїх двоколісниках перевіряти мікрорайони міста.

«Ми дуже багато на велоінспекціях зробили, особливо по освітніх закладах і інших питаннях, до прикладу доступності, багато зробили», – підсумував результати велоінспекції міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...